Urpo Karjalainen: Mooseksen testamentti
Urpo Karjalainen: Mooseksen testamentti

Urpo Karjalainen: Mooseksen testamentti

Teos korostaa Raamatun kirjoitusten pysyvää ja ajatonta merkitystä ja auttaa hahmottamaan, kuinka paljon ihmisten ajattelussa on muinaisten tekstien vaikutusta.

19,00 €
29,00 €
Sisältää alv. 10 %

Oliko Mooses egyptiläinen, midianilainen vai oliko hän, niin kuin Vanhan testamentin mukainen käsitys kuuluu, heprealaisten orjien jälkeläinen? Miten hänelle selvisi, että Jumalan nimi on Jahve? Onko kertomus israelilaisten exoduksesta Egyptistä vailla historiallista pohjaa? Mitä merkitsee, että Mooses sai kymmenen käskyn lain vuorella?

Urpo Karjalaisen uutuusteos Mooseksen testamentti – Vapauden, ilmoituksen ja lain alku hakee vastauksia näihin perustaviin ja ihmisen mittapuulla lähes ikuisiin kysymyksiin. Kirjassa perehdytään myös siihen, millä tavalla Sigmund Freud arvioi Mooseksen perinnön osuutta 1900-luvun alkupuolen juutalaisvihamielisessä Keski-Euroopassa. 

Kirjassa julkaistaan kommentaareineen myös Mooseksen testamentti -niminen teos, joka on kirjoitettu ensimmäisen kristillisen vuosisadan alussa. Tämä Suomessa toistaiseksi melko tuntemattomaksi jäänyt teos kuvaa hyvin Mooses-hahmon tärkeyttä juutalaisuudessa. Kristittyjen vakaumukseksi tuli, että Jeesus Nasaretilainen on Moosesta suurempi profeetta.

Urpo Karjalaisen uusin teos korostaa Raamatun kirjoitusten pysyvää ja ajatonta merkitystä. Kirja auttaa hahmottamaan sitä, kuinka paljon nykyistenkin ihmisten ajattelun perustassa on näiden muinaisten
tekstien vaikutusta.

Mooseksen testamentti – Vapauden, ilmoituksen ja lain alku on Urpo Karjalaisen 60-vuotisjuhlakirja.


Urpon kirjan julkaiseminen on huomattava kulttuuriteko.

Hän tuntee Raamatun kirjojen taustat ällistyttävän hyvin. Sen lisäksi hän on kääntänyt Mooseksen testamentin englannin ja latinan kielistä sekä laatinut teksteistä oman kommentaarinsa testamentin lukuihin.

Kirjoitin alussa, että nostin hattua kohdissa, joita en ymmärtänyt. Nyt nostan hattua henkilökohtaisesti myös Urpolle itselleen kulttuurihistoriallisista ansioista, erityisesti Mooseksen testamentin julkaisemisesta.

(Vilho Vähäsarja kirjasta Mooseksen testamentti)


KustantajaHerättäjä-Yhdistys
Vuosi2022
Sivumäärä295
Arvostelut 0 arvostelua
Alennushintaan
-30%
Nuori Yty -huppari
Nuori Yty -huppari
-60%
Joensuun herättäjäjuhlat 2022 - juhlaäänitepaketti
18,00 € 45,00 €
-60%
Joensuun herättäjäjuhlat - päätösseurat
2,00 € 5,00 €
-60%
Joensuun herättäjäjuhlat - messu
2,00 € 5,00 €
-60%
Joensuun herättäjäjuhlat - sunnuntain aamuseurat
2,00 € 5,00 €
-60%
Joensuun herättäjäjuhlat - lauantain iltaseurat
2,00 € 5,00 €
-60%
Joensuun herättäjäjuhlat - lähetysseurat
2,00 € 5,00 €
-60%
Joensuun herättäjäjuhlat - päiväseurat
2,00 € 5,00 €