Matti Sihvonen: Päivä kerrallaan
Matti Sihvonen: Päivä kerrallaan

Matti Sihvonen: Päivä kerrallaan

Kuopion hiippakunnan edesmenneen piispan Matti Sihvosen viimeiseksi jäänyt kirja on kutsu hiljentymiseen. Kirjan tekstit tarjoavat hengellisen aamupalan vuoden

34,00 €
Sisältää alv. 10 %

”Tämän kirjan välityksellä haluan jakaa toisille jotain siitä rannattomasta Jumalan armon rikkaudesta, josta itse olen saanut elää.” 

Kuopion hiippakunnanedesmenneen piispan Matti Sihvosen viimeiseksi jäänyt kirja on kutsu hiljentymiseen. Kirjan tekstit tarjoavat hengellisen aamupalan vuoden jokaiselle päivälle. Päivittäinen Raamatun lukeminen on vanhaa  hengellistä perinnettä, jonka juuret ovat syvällä kristillisen kirkon historiassa. Tunnetun benediktiinien sääntökunnan (500-luvulla) aloittaman käytännön mukaan Raamattu luettiin läpi kerran vuodessa. 

Suomalaiseen kristillisyyteen kuuluivat usean vuosisadan  ajan saarnakirjat eli postillat. Ne sisälsivät saarnan kirkkovuoden jokaiselle sunnuntaille. Postillat tarjosivat mahdollisuuden  yhteiseen ja yksityiseen  kotihartauteen, jos kirkkoon ei  päästy matkan pituuden tai muun syyn vuoksi. 

Monen suomalaisen aamuhartaus käsittää katkelman Raamatusta, sen lyhyen selityksen ja rukouksen. Sellaiseen hiljentymiseen tämä kirja tarjoaa apuaan. Rukous on jätetty jokaisen henkilökohtaiseksi valinnaksi. Näin kirjan käyttäjä  voi liittää rukoukseen omat ajankohtaiset huolensa ja ilonsa. Kirja on kovakantinen ja siinä on lukunauha.  


"Hei, pitää ihan laittaa kiitosta vuosi sitten ostamastani koko kansan emerituspiispan Matti Sihvosen kirjasta Päivä kerrallaan - Jumalan sanan viittoja vuoden varalle.

Siinä on sopivina annoksina Raamattua ja kokemusta ja näkemystä kyseisestä Raamatun kohdasta. kirja on ollut ahkerassa käytössä, suosittelen kaikille!!!

~ lukijapalaute


"Luterilaisessa perinteessä Jumalan sanan lukeminen, rukous ja virsi kuuluvat yhteen, kuten Luther opastaa: 'Sinun tulee meditoida, se on: ei vain sydämessä vaan myös ulkonaisesti harjoittaa suullista puhetta ja kirjassa olevaa kirjaimellista sanaa, yhä uudelleen lukea sitä.' Tätä perinnettä jatkaa ajattomalla tavalla Kuopion emerituspiispa Matti Sihvonen hartauskirjassaan Päivä kerrallaan.

Sihvonen käyttää kirjassaan monipuolisesti niin Vanhaa kuin Uutta testamenttia. Raamatunkohdat on valittu huolella ja selityksissä hän valottaa hieman tekstin alkuperäistä yhteyttä liittäen sanoman elämän moneuden keskelle. Tekstin eivät jää irrallisiksi saarekkeiksi Raamatun jakeille, vaan kulkevat harmonisesti käsi kädessä."

~ Risto Kormilainen kirjasta Päivä kerrallaan


TekijäMatti Sihvonen
KustantajaHerättäjä-Yhdistys ry
Vuosi2021
Sivumäärä374 
Arvostelut 0 arvostelua
Samankaltaiset tuotteet
-40%
Heimo Lipiäinen: Virsimuistoja
Yhteensopivat tuotteet
Alennushintaan
-30%
Nuori Yty -huppari
Nuori Yty -huppari
-60%
Joensuun herättäjäjuhlat 2022 - juhlaäänitepaketti
18,00 € 45,00 €
-60%
Joensuun herättäjäjuhlat - päätösseurat
2,00 € 5,00 €
-60%
Joensuun herättäjäjuhlat - messu
2,00 € 5,00 €
-60%
Joensuun herättäjäjuhlat - sunnuntain aamuseurat
2,00 € 5,00 €
-60%
Joensuun herättäjäjuhlat - lauantain iltaseurat
2,00 € 5,00 €
-60%
Joensuun herättäjäjuhlat - lähetysseurat
2,00 € 5,00 €
-60%
Joensuun herättäjäjuhlat - päiväseurat
2,00 € 5,00 €